Actorul orădean Richard Balint a câştigat, luni seara, premiul Uniunii Teatrale din România (UNITER) pentru cel mai bun actor în rol secundar în cadrul galei anuale care de data aceasta a avut loc la Cluj-Napoca.

Richard Balint a fost premiat pentru rolul Mr. Lockhart jucat în spectacolul Navigatorul de Conor McPherson, regia Cristian Juncu, al Teatrului Național din Târgu Mureș, instituție cu care colaborează.

La gală, actorul s-a dus însoțit de băiatul său, Robi, care a și urcat alături de el pe scenă. 

În scurtul său discurs, Richard Balint i-a mulțumit mamei sale și soției sale, precum și managerului Teatrului Regina Maria din Oradea, Elvira Rîmbu, fiindcă îi permite să călătorească prin țară și să colaboreze cu alte teatre. 

Pe lista mulțumirilor s-a aflat și regizorul Bobi Pricop, cel care l-a distribuit într-un spectacol pe care l-a semnat la Târgu Mureș. 

Merită precizat că Richard Balint a fost primul și-n preferințele publicului la aceeași categorie.

Actorul a mai primit primele două nominalizări la Premiile UNITER pentru roluri jucate la Teatrul Regina Maria din Oradea.

În 2016, el a fost nominalizat la premiul Cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea rolului Gorge în spectacolul "Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas", de Denis Kelly, în regia lui Bobi Pricop. În 2006, Richard Balint a primit o nominalizare pentru rolul doctortului Caius în "Nevestele vesele din Windsor", după William Shakespeare, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză.