Adolescentul orădean de 17 ani care a murit,  joi seară, după ce i s-a făcut rău, ar fi avut complicaţii de la o răceală. Potrivit surselor BIHOREANULUI, în urma necropsiei, medicii legişti au descoperit, vineri, că plămânii şi inima băiatului erau afectate, cel mai probabil în urma unei infecţii virale.

Ca atare, specialiştii au prelevat probe care urmează să fie supuse unor examinări microscopice, cauza exactă a decesului urmând să fie stabilită în cursul săptămânii viitoare, după primirea rezultatelor.

După cum se ştie, adolescentul în vârstă de 17 ani, elev la Colegiul Naţional Iosif Vulcan, a murit subit, joi seară, după ce i s-a făcut rău acasă. Ştefan Barabaş, fiul directorului de îngrijiri de la Spitalul Municipal din Oradea, asistentul Călin Barabaş, s-a plâns părinţilor că nu se simte bine, iar după scurt timp aceştia l-au găsit inconştient, motiv pentru care au sunat la 112.

Transportat cu o ambulanță la spital, Ştefan a fost preluat în stop cardio-respirator de medicii urgentişti care au încercat o oră să îl resusciteze, însă, din păcate, fără rezultat. Șocul a fost cu atât mai mare cu cât adolescentul nu avusese, anterior, probleme medicale.

Sursele BIHOREANULUI spun că, în ultima perioadă, în Bihor au mai fost încă cel puţin două de persoane tinere, fără boli cronice, care şi-au pierut viaţa din cauza unor complicaţii survenite unor viroze.

Este vorba despre o tânără de 32 de ani, care a murit în urmă cu două săptămâni, şi un bărbat în vârstă de 35 ani, fiu de avocat, care a murit săptămâna trecută. În ambele cazuri, rezultatele necropsiilor au relevat că decesele au fost provocate de infecţii virale scăpate de sub control.