La mai bine de două săptămâni de la incendiul devastator care a distrus Palatul Episcopal Greco-Catolic din centrul Oradiei, încă nu se cunosc cauzele.

Colonelul Sorin Caba, inspectorul şef al ISU Crişana, a precizat că pompierii fac cercetări şi vor da un verdict "într-un timp cât se poate de rezonabil".

"Suntem în curs de cercetare cu acest incendiu. Nu avem încă finalizată cercetarea pentru că este o muncă laborioasă şi dorim să o facem în mod absolut profesionist", a declarat Caba marţi, într-o conferinţă de presă. Întrebat de jurnalişti când estimează că va putea face public un verdict, şeful ISU Crişana a spus că nu poate oferi un răspuns. "Într-un timp cât se poate de rezonabil vom da un verdict, cu stabilirea cauzei probabile de incendiu", a declarat Caba (foto).

Colonelul a fost întrebat şi ce ipoteze iau în calcul militarii, dar din nou nu a dat detalii. "Nu pot să vă dau nicio informaţie. Ce pot să vă spun este că toate ipotezele teoretic posibile sunt luate în calcul", a precizat şeful pompierilor bihoreni.

Aşa cum se ştie, pe 25 august, un incendiu a devastat Palatul Episcopal. Focul a cuprins întâi acoperişul clădirii, iar apoi s-a extins la etajele imobilului. Totodată, tavanul etajului I s-a prăbuşit, din pricina flăcărilor.