Poliţia Locală va măsura, începând de vineri, temperatura tuturor celor care intră în Primărie pentru a identifica eventuale simptome de coronavirus.

"Temperatura, vă rog!"

Măsura a fost aplicată experimental încă din cursul zilei de joi, când conducerea municipalităţii a dat o dispoziţie prin care angajaţii municipalităţii sunt obligaţi să se supună testărilor în fiecare dimineaţă când își validează cartelele la intrarea la serviciu.

"Am achiziţionat trei termometre cu infraroşu. Începând de vineri, Poliţia Locală va măsura temperatura tuturor celor care intră în Primărie sau la Serviciul de Evidenţa Persoanelor. Persoanele care au febră vor fi îndrumate să se adreseze medicului de familie", a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Primăriei, Anca Grama.

Primăria Oradea nu a luat măsura lucrului de la domiciliu.

"Indiferent că este vorba de Direcţia Economică, Direcţia Tehnică sau Serviciul de Relaţii cu Publicul, ca funcţionar al municipalităţii este dificil de lucrat de acasă pentru că toate documentele şi bazele de date sunt la Primărie", a spus Grama.

Cu 70% mai puţini "vizitatori"

În ciuda acestui fapt, începând de săptămâna aceasta, municipalitatea lucrează cu un aparat birocratic redus cu 22%.

114 din cei 501 de angajaţi ai Primăriei şi Poliţiei Locale au intrat în concediu de odihnă, concediu medical sau în perioada de îngrijire a copilului sub 12 ani rămas acasă după închiderea şcolii prevăzută de Legea 19 din 2020.

"În fiecare birou există măcar un angajat la serviciu pentru a face faţă oricăror provocări. Oricum, volumul de muncă a mai scăzut. Numărul contribuabililor care intră în Primărie a scăzut cu peste 70%", a declarat purtătorul de cuvânt.

Pentru a reduce numărul orădenilor care se prezintă la ghişee, municipalitatea şi-a mutat începând din această săptămână majoritatea operaţiunilor pe internet.