Constructorii municipalităţii au în lucru aproape 300 de locuri de parcare care vor fi amplasate în spatele blocurilor din Calea Aradului pentru ca în partea de la şosea să facă loc viitoarei linii de tramvai.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, noile parcări sunt în curs de amenajare pe străzile Henrik Ibsen, Lalelelor, Vlădeasa şi Fagurelui.

"În cadrul acestor lucrări, până în momentul de faţă au fost executate săpăturile şi stratul de balast, au fost montate bordurile, urmează realizarea lucrărilor de canalizare pluvială. Totodată, se va realiza stratul de piatră spartă, aşternerea mixturilor asfaltice şi la final realizarea marcajelor rutiere", se menţionează în comunicatul municipalităţii.

Lucrările din străzile Vlădeasa şi Fagurelui, realizate de Drumuri Bihor pentru suma de 1,3 milioane lei, vizează amenajarea a 194 locuri de parcare. Aceeaşi firmă are în lucru alte 96 de parcări în zona Henrik Ibsen şi Lalelor pentru suma de 780.000 lei.

În funcţie de spaţiul disponibil, parcările în curs de realizare vor fi perpendiculare sau laterale.

După cum se ştie, în Oradea se lucrează la amenajarea unei noi linii de tramvai care porneşte din Calea Aradului şi ajunge la depoul OTL, de-a lungul pârâului Peţa.