Intenţia primarului Ilie Bolojan de a interzice sălile de jocuri de noroc în centrul istoric al oraşului are susţinători neaşteptaţi.

"Asociaţia Gameslot, organizaţie ce reprezintă interesele consumatorilor de jocuri de noroc, salută hotărârea Primăriei privind interzicerea parţială a jocurilor de noroc. Această hotărâre considerăm că este un lucru benefic pentru comunitate", se menţionează într-o scrisoare deschisă adresată municipalităţii de preşedintele asociaţiei, Silvian-Pietro Scepchin.

Preşedintele Gameslot şi-a exprimat speranţa ca acest "precedent extrem de benefic pentru poporul român" să fie urmat "şi de alte oraşe precum Bucureşti sau Cluj".

Reprezentantul asociaţiei le-a recomandat autorităţilor orădene ca pe lângă amenda între 200 şi 600 lei să introducă sancţiunea complementară a confiscării aparatelor de joc în cazul societăţilor care nu respectă interdicţia de a funcţiona în centrul istoric şi chiar ca "în viitorul apropiat să aibă în vedere o interzicere totală".

Exemplu pentru Firea

Silvian-Pietro Scepchin a menţionat că, în ciuda susţinerii de care spun că se bucură organizatorii de jocuri de noroc, cea mai mare parte a populaţiei le-ar vrea interzise.

"În municipiul Bucureşti, potrivit ultimelor sondaje realizate de noi, dorinţa cetăţenilor de a fi interzise jocurile de noroc în totalitate este de 76%, un procent suficient de mare încât doamna primar general Gabriela Vrânceanu Firea să urmeze exemplul primarului din Oradea", se menţionează în scrisoarea deschisă.

Preşedintele Gameslot a mai arătat că "setea de bani, asociată cu dorinţa nejustificat de mare de a nenoroci cât mai mulţi oameni, i-a determinat pe reprezentanţii asociaţiei organizatorilor de sloturi Romslot, să conteste în contencios administrativ decizia Primăriei, fără ca dânşii să îi întrebe pe cetăţenii Oradiei dacă îi mai doresc".

Silvian-Pietro Scepchin şi-a exprimat speranţa ca "instanţa de judecată să pună mai presus interesul cetăţenilor orădeni, faţă de interesul unor afacerişti dornici de a face profit cu orice preţ şi să dispună ca inadmisibilă cererea Asociaţiei Romslot".