Semafoarele montate încă din  iarnă în sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Decebal şi Primăriei vor fi puse în funcţiune începând de marţi, atât pentru şoferi cât şi pentru pietoni.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, sistemul de semaforizare a fost reglat astfel încât să dea prioritate transportului în comun.

"În momentul în care se va apropia un tramvai, indiferent de direcţia din care vine, senzorii speciali montaţi vor detecta apropierea, iar semaforul va da prioritate exclusivă tramvaiului", se menţionează în comunicatul Primăriei.

Reprezentanţii municipalităţii fac un apel la conducătorii auto să respecte atât culoarea semaforului, cât şi marcajele de pe şosea. "Şoferii auto sunt rugaţi să respecte marcajele rutiere din capătul străzii Primăriei şi să nu circule pe banda a doua, care este rezervată tramvaiului", a transmis Primăria.

În momentul în care în intersecţie nu circulă niciun tramvai, semafoarele vor da prioritate, alternativ, pietonilor şi maşinilor.

Noul sistem de semaforizare este parte integrantă a lucrărilor de reamenajare a liniei de tramvai şi de prelungire a acesteia de-a lungul străzii Calea Aradului.

Deşi a fost montat încă din iarnă, acesta va fi pus în funcţiune abia acum pentru că executantul lucrării a făcut măsurători de trafic atât pe timpul vacanţei şcolare, când circulaţia auto este mai redusă, cât şi după începerea anului şcolar, când numărul ambuteiajelor creşte, pentru a alege cele mai bune soluţii de trafic.

Lucrările de prelungire a liniei de tramvai cu 3,8 kilometri vor fi executate de firma Abed Nego în termen de 30 de luni, pentru suma de 69,1 milioane lei.