Mai bine de jumătate dintre orădenii restanţieri care au primit somaţii de plată şi-au plătit datoriile faţă de bugetul local.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, în urma notificărilor transmise de Primărie în perioada iunie-iulie, 124 de contribuabili cu debite dintr-un total de 235 şi-au stins obligaţiile faţă de buget.

Notificările finale de plată au reprezentat ultima somaţie înaintea demarării procedurilor de evaluare şi valorificare a bunurilor imobile aparţinând restanţierilor, care au fost deja ipotecate la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară în favoarea municipalităţii.

"Dintre proprietarii notificaţi până în acest moment, 124 au făcut plăţi integrale sau parţiale în sumă totală de 494.457 lei, astfel: 38 proprietari au achitat integral suma de 230.788 lei, iar 86 de proprietari au achitat parţial suma totală de 263.669 lei şi au semnat angajamente de plată", a transmis Primăria.

Primăria le reaminteşte orădenilor că termenul scadent de plată al impozitelor şi taxelor locale aferent anului în curs este data de 30 septembrie.

Majorările de întârziere se ridică la 1% din cuantumul impozitelor neachitate în termen calculat pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului scadent şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.