Îşi vor face de mâncare cu apă din bidoane! Compania de Apă Oradea a debranşat vineri de la reţea cele două blocuri "NATO" din strada Voltaire.

Imobilele, construite în perioada 1970 - 1974, numără fiecare trei scări cu 16 apartamente de 40 de metri pătraţi care servesc drept locuinţe sociale locuite de romi.

"Suntem aici 96 de familii. Avem copii pe care îi trimitem la şcoală, iar unii dintre noi avem locuri de muncă. Nu putem ieşi din casă nespălaţi!", a reclamat BIHOREANULUI Aron Csilla.

Femeia a spus că, în scara în care locuieşte, nouă chiriaşi şi-au plătit facturile iar şapte nu. "Nu înţeleg dece trebuie să suferim noi, care avem trei copii dar lucrăm şi ne plătim apa, pentru alţii care nu plătesc", a spus reclamanta.

Aron Csilla a cerut CAO să monteze contoare de apă la nivel de apartamente şi să debranşeze pentru neplată doar rău-platnicii.

"Aşa a fost şi la curent. Cât am avut contor la nivel de scară ne-a luat curentul la toată lumea. Când ne-a pus contor în casă, s-a calculat cât vine pe apartament, am plătit 3.700 lei, în rate, cum am putut, şi n-am mai avut probleme", a declarat femeia.

Datorii istorice

Potrivit evidenţelor CAO, locatarii locuinţelor sociale din cele două blocuri "NATO" datorează pentru apă şi canalizare 353.000 lei, echivalentul a aproximativ 75.500 euro.

"Debitele restante s-au acumulat în ani de zile. Aici au avut loc sistări repetate ale serviciilor urmate de angajamente de plată care nu au fost însă respectate", a declarat purtătorul de cuvânt al CAO, Alin Sas.

Potrivit acestuia, locatarii ar trebui să achite circa 23.400 lei ca să îşi acopere măcar facturile curente, pentru ca angajaţii societăţii să treacă la deblindarea conductei de apă.

În ceea ce priveşte montarea de contoare la nivel de apartament, reprezentanţii CAO exclud o astfel de investiţie. "În momentul de faţă nu putem discuta de separări de consumuri la nivel individual", a spus Sas.

Potrivit acestuia CAO poate interveni doar până la limita proprietăţii iar investiţia în contoare trebuie asumată de locuitorii blocului. Care nu şi-au plătit însă nici măcar apa...