Primarul Ilie Bolojan este nemulţumit de viteza cu care avansează lucrările la sala polivalentă cu 5.000 locuri care va fi ridicată pe amplasamentul fostei pieţe de vechituri.

Edilul a apreciat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că asocierea reprezentată de Construcţii Erbaşu are toate condiţiile pentru a putea lucra. "Apreciez că ritmul ar putea fi îmbunătăţit. Se poate lucra cu mai mulţi muncitori şi cu un ritm mai bun", a declarat edilul.

Potrivit primarului, construcţia ar putea fi dată în folosinţă încă de anul viitor. "Dacă acest ritm de lucru se păstrează, probabi că sala va fi finalizată în 2021. Dacă ritmul se îmbunătăţeşte, va fi gata la finalul anului 2020", a declarat primarul.

Ilie Bolojan a mai spus că săptămâna viitoare reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii, prin care se derulează lucrările, ai constructorului şi ai municipalităţii vor avea o întâlnire "la nivel de experţi" pentru a identifica modalităţi de îmbunătăţire a proiectului.

"În anumite săli, cum este cea de la Cluj, nu se poate intra cu TIR-ul, ceea ce ridică probleme legat de transbordarea tehnicii legat de evenimente, boxe, scene şi aşa mai departe. Dorim să nu se mai repete astfel de erori", a spus Bolojan.

Conducerea municipalităţii are tot interesul să supravegheze buna desfăşurare a lucrărilor, chiar dacă investiţia se derulează sub coordonarea Companiei Naţionale de Investiţii, în condiţiile în care bugetul local va contribui cu 16,4 milioane lei la această investiţie.

Construcţia sălii a revenit prin licitaţie asocierii formate din firmele Construcţii Erbaşu, Intergroup Engineering, Delta ACM 93 şi Trameco pentru suma de 122 milioane lei cu TVA inclus.