Lucrările de construire a pasajului peste giraţia de pe şoseaua de centură din dreptul Pieţei 100 vor începe cel târziu în septembrie.

Lucrările au fost avizate

Primarul Ilie Bolojan a anunţat, miercuri, pe pagina de Facebook, că a obţinut avizul Comisiei Tehnice a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru demararea investiţiei.

"Am făcut două drumuri la Bucureşti săptămâna asta. Al doilea azi, pentru a susţine avizarea în Comisia Tehnică a Companiei de Drumuri a proiectului tehnic al pasajului rutier peste giraţia de pe centura Oradea, la intersecţia cu strada Universităţii. Avizul obţinut în şedinţa de azi reprezintă ultima etapă înainte de începerea lucrărilor", a anunţat edilul.

Potrivit primarului, până la sfârşitul lunii august, firma Porr Construct, câştigătorul licitaţiei pentru construirea pasajului, va face pregătirile pentru deschiderea şantierului.

"După eliberarea autorizaţiei de construcţie, cel târziu în prima parte a lunii septembrie vor începe lucrările", a transmis Bolojan.

Finanţat din bugetul oraşului, pasajul este similar celui care supratraversează giraţia peste Calea Aradului şi va fluidiza traficul în zona Piaţei 100, parcului industrial Eurobusiness şi Universităţii.

"Ne cerem scuze anticipat pentru deranjul în trafic ce va fi generat de lucrări", a încheiat edilul.

Un pasaj, două poduri...

Lucrările de construire a pasajului spre giraţia din dreptul Pieţei 100 au fost atribuite în primăvară firmei austriece Porr Construct, la un preţ de 27,8 milioane lei, în urma unei licitaţii la care au participat încă cinci ofertanţi. Termenul de finalizare a lucrărilor va fi de 21 de luni, din care 3 luni pentru proiectare şi 18 pentru execuţie.

Potrivit proiectului, pasajul va fi format din două poduri gemene care vor avea între ele o distanţă de un metru pentru a permite dilatări şi contracţii pentru perioadele vară - iarnă.

În sensul giratoriu de pe centură, municipalitatea va amenaja o trecere pentru pietoni, o pistă pentru biciclete pentru a facilita accesul orădenilor la Piaţa 100.