Sute de orădeni de toate vârstele au participat, vineri dimineaţă, la bursa locurilor de muncă organizată pentru absolvenţii din acest an şi nu numai, în sala polivalentă a Universităţii.

Cei 74 de angajatori care au participat la târg au ofertat 1.065 locuri de muncă, dintre care 157 pentru orădenii cu studii superioare.

"Cea mai mare căutare o au inginerii, care reprezintă o treime din specializările scoase la concurs", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, Bekesi Csaba.

În ceea ce priveşte persoanele cu studii medii, cea mai mare căutare o au operatorii de producţie în domenii precum industria tehnică, tehnologică, automotive şi cea a ospitalităţii.

Deşi dedicată tinerilor absolvenţi, bursa locurilor de muncă a fost deschisă tuturor bihorenilor în căutarea unui loc de muncă.

"Pe lângă foştii studenţi, am invitat toţi bihorenii în căutarea unui loc de muncă aflaţi în baza de date a AJOFM Bihor şi sunt bine-veniţi toţi cei aflaţi în căutarea unui alt loc de muncă sau a unei soluţii de reconversie profesională", a declarat Bekesi.

Potrivit directorului AJOFM, acţiuni similare au avut loc vineri, simultan, în Aleşd, Beiuş, Marghita şi Salonta, pentru ca bihorenii în căutarea unui loc de muncă să îşi poată găsi de lucru cât mai aproape de casă.

Pe de altă parte, AJOFM Bihor va organiza în perioada 23 - 24 octombrie, în Cetatea Oradea, târgul locurilor de muncă şi de orientare în carieră la Cetatea Oradea la care sunt aşteptaţi peste 5.000 de elevi din clasele a VIII-a şi a XII-a pentru a afla ce meserii li se potrivesc.

UPDATE: Peste 1.200 de vizitatori

Potrivit directorului Bekesi Csaba, în total, bursa locurilor de muncă a avut peste 1.200 de vizitatori în Oradea, iar peste 150 de persoane au fost selectate pentru a susține interviul final.

Angajatorii care au trecut pe la eveniment au remarcat spațiul generos de desfășurare, buna organizare și suportul instituției, dar și faptul că cei care și-au căutat locuri de muncă nu au venit pregătiți cu CV-uri. De asemenea, majoritatea celor care au venit la bursă au fost tineri.