OTL revine de joi la programul de circulaţie normal chiar dacă elevii nu merg la şcoală, pentru a reduce numărul de călători din garnituri în vederea reducerii riscului de contaminare cu coronavirus.

Directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic, a declarat că transportatorul local va renunţa la programul de vacanţă - după care s-a circulat doar miercuri - chiar dacă închiderea unităţilor de învăţământ a însemnat reducerea călătorilor cu circa 5.000 de elevi şi 3.000 de studenţi.

"De mâine vom circula cu program normal. Vrem să fim siguri că am luat toate măsurile pentru ca populaţia să fie în siguranţă", a spus directorul tehnic al OTL.

Societatea de transport în comun a fost criticată de orădeni fiindcă, după ce s-a decis închiderea şcolilor, OTL a hotărât să circule cu frecvenţe mai reduse, conform graficelor valabile în timpul vacanţelor şcolare. Asta chiar dacă în această perioadă trebuie evitată formarea aglomeraţiilor, în special în mijloacele de transport. 

"Este nevoie, în această perioadă, de o suplimentare a mijloacelor de transport în comun și o creștere a frecvenței acestora, NU de o reducere", au subliniat, miercuri, printr-un comunicat şi reprezentanţii USR Bihor. 

Pe de altă  parte, Adrian Revnic a arătat că miercuri tramvaiele şi autobuzele orădene au avut un grad de încărcare suficient de redus pentru ca majoritatea clienţilor să poată călători stând pe scaune.

Potrivit rapoartelor la zi făcute în baza informaţiilor furnizate de sistemul eticketing, miercuri la prânz, la orele de vârf, gradul de încărcare al garniturilor de tramvai a fost de 47%, iar a celor de autobuz de 43%.

"Facem periodic dezinfecţia habitaclurilor mijloacelor de transport în comun, de la scaune şi pardoseli la validatoare şi case de marcat, dar şi a cabinelor de aşteptare din staţiile de tramvai şi autobuz, precum şi a sălilor de aşteptare a celor trei autogări", a spus Revnic.

În paralel, operatorul de transport local pune la dispoziţia călătorilor posibilitatea achiziţiei titlurilor de călătorie cu ajutorul aparatelor POS din mijloacele de transport, cu ajutorul cardului contactless precum şi on-line, de pe portalul OTL.