Oradea atrage tot mai mult! Miliardarul Sándor Csányi, puternicul preşedinte al OTP Bank devenit cel mai bogat om din Ungaria, vrea să dezvolte afaceri în Oradea. Are deja două terenuri pentru proiecte imobiliare în această zonă.

Informaţia a fost făcută publică de Ziarul Financiar, care, citând date de la Registrul Comerţului, arată că în octombrie, compania prin care miliardarul deţine cele două terenuri - RESPV SRL - a primit o majorare de capital de 17,6 milioane de lei.

"Infuzia de capital a fost mai mult una tehnică, scopul fiind refinanţarea unui credit oferit în trecut de OTP Group. Compania este un SPV (vehicul investiţional - n. red.) care deţine două terenuri în Oradea, potrivite pentru potenţiale dezvoltări de real estate. Acestea nu vor începe în 2019", spun reprezentanţii departamentului de comunicare al grupului OTP Bank, citaţi de ZF.

Specializat în finanţe, respectiv în domeniul preţurilor, Sándor Csányi este preşedintele şi directorul executiv al OTP Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din regiunea ECE şi cea mai mare bancă din ţara vecină. De asemenea, este acţionar şi membru al consiliului de administraţie al companiei multinaţionale de petrol şi gaze din Ungaria, Grupul MOL.

În vârstă de 65 de ani, Sándor Csányi este unul dintre cei mai puternici antreprenori din sectorul agroalimentar din regiune, deţinând, prin intermediul grupului Bonafarm, şi brandul de lactate Sole Mizo. Locuieşte la Budapesta şi, potrivit Forbes, este "cel mai bogat om din Ungaria", cu o avere estimată de 294,3 miliarde de forinţi (1 miliard de dolari). Csányi este şi primul miliardar al Ungariei.

Este căsătorit şi are 5 copii. Pe lângă faptul că este om de afaceri, antreprenor şi bancher, Csányi este și preşedintele Federaţiei Ungare de Fotbal. Totodată este şi un cunoscut filantrop.