Medicul orădean Marian Neagoe este, din luna iulie, noul guvernator al Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova. Orădean prin adopție, fiind stabilit de aproximativ 30 de ani în orașul de pe Criș, acesta își va prezenta programul sâmbătă, la Sinagoga Sion, la eveniment urmând să participe și Dumitru Prunariu, primul român care a ajuns în spațiul cosmic.

Lansarea programului de guvenare va avea loc începând cu ora 17, fiind invitat să participe orice doritor.

Marian Neagoe este doctor în științe medicale cu rezidențiat în boli dermato-venerice, iar din anul 2011 este General Manager la Centrul Medical Cardio Med Oradea și la Nova Vita Clinic Med-Spa & Beauty. 

Membru Rotary de peste 17 ani (din 23 aprilie 2002), acesta a avut diferite funcții în Districtul 2241 -  Leadership Committee Chair (2014-2016), Membership Development Chair al Districtului 2241 (2016-2019) și a fost președintele clubului Rotary Club Oradea în anul rotarian 2007-2008. Pe parcursul acestor aproape 18 ani, Marian a adunat în tolba sa multe realizări, în special în domeniul sănătății, al educației și al mediului înconjurător.

„Dacă ar fi să mă descriu în câteva cuvinte, acelea sunt: medic, soț, tată, voluntar, inițiator Rotary Plantează ACUM, mentor, al 20-lea Guvernator Rotary International D2241-România și Rep. Moldova, inovator și mare, mare pasionat de dans. De fapt, pasionat de tot ceea ce fac”, arată medicul orădean pe site-ul său, descriindu-se ca fiind un tip perseverent, perfecționist, cu aplecare spre lucrul bine făcut.

Reprezentanții Rotary spun despre el că este un om care investește timp, atenție, emoție, gând, dăruire și prezență în fiecare pas pe care îl face și, după părerea lui, asta îl definește cel mai bine.

În timpul mandatului său de președinte al clubului Rotary Club Oradea, s-a reușit, printre altele, achiziționarea unui incubator pentru copiii născuți prematur la Maternitatea din Oradea, s-a modernizat blocul operator al Spitatului de Pediatrie din Oradea, s-a dotat centrul de pregătire SMURD, s-au oferit premii de câte 1000 RON celor 15 olimpici ai liceelor orădene și s-a organizat cea de-a V-a ediție a proiectului Rotary Plantează.


„De când sunt membru Rotary, adică de aproape 18 de ani, mă ghidez după un set foarte simplu de 4 întrebări care mi-a simplificat toată filosofia despre cum trebuie trăită o viață și mi-a dat o direcție foarte clară. Mă întreb de fiecare dată dacă ceea ce gândesc, spun sau fac: 1. Este adevărat?, 2. Este cinstit pentru oricine este implicat?, 3. Va întări și stimula atât prietenia, cât și bunăvoința?, 4.  Va servi în beneficiul tuturor celor implicați? Acesta este celebrul Test al Celor 4 Întrebări după care se ghidează toți cei peste 1,2 milioane de membri Rotary la nivel internațional și cred cu toată ființa mea că este cel mai eficient mod de a dezvolta relații personale și profesionale sănătoase. Testul celor 4 Întrebări este calea cea mai sigură spre relații de prietenie durabile, relații economice prospere, guvernare eficientă și dezvoltare economică sustenabilă. În final, toate acestea duc către un climat de pace socială”

Marian Neagoe, noul guvernator al Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova