Spitalul Clinic Municipal Gavril Curteanu a primit din partea Clubului Lions încă zece camere implantabile cu accesorii aferente, necesare în tratamentului cu citostatice.

Camerele vor putea fi folosite atât pentru tratamentul adulţilor cât și pentru cel al copiilor cu probleme oncologice, iar valoarea aparatelor se ridică la suma de 10.209 de lei. Anul trecut, Lions a donat alte 10 camere implantabile care asigurau 100 de tratamente, însă doar pentru copii.

"Aceste dispozitive vor permite medicilor să realizeze tratamentele injectabile atât copiilor cât şi adulţilor, pe perioade îndelungate, între trei şi şase luni, fără a fi necesară traumatizarea zilnică a pacienţilor, în prezent 3000 de adulţi şi 20 de copii aflându-se sub tratament oncologic", se arată într-un comunicat trimis de Direcția de Asistență Socială Oradea.

Strângerea de fonduri necesară achiziţionării acestor tipuri de aparate a fost iniţiată de către clubul Lions în urmă cu cinci anj. De atunci, în fiecare an, membrii clubului donează cel puţin zece camere implantabile.

Aparatele sunt necesare în tratamentul cu citostatice pentru a nu se deteriora vasele de sânge ale pacientului în timpul injectării tratamentului.

"Mulţumim Clubului Lions Oradea, pentru donaţia pe care a făcut-o Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu, pentru că în fiecare an ne sprijină cu aceste aparate care ne sunt, atât nouă, cât şi pacienţilor noştri, necesare unui tratament cât mai blând", a afirmat, potrivit comunicatului, Florin Maghiar, directorul medical al Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu.

De asemenea, preşedintele Clubului Lions, Florin Zmaranda, a transmis că este fericit pentru că reprezentanţii clublui au reuşit şi în acest an să contribuie la alinarea suferinţei bolnavilor şi a mai spus că spitalul se poate baza, în continuare, pe sprijinul lor.