Locatarii unui bloc de pe strada Morii din Oradea au tras o sperietură serioasă în noaptea de miercuri spre joi, după ce uşa termopan a imobilului a fost incendiată intenţionat.

Alerta la numărul unic de urgenţă 112 s-a dat în jurul orei 3.25. Două echipaje de pompieri au stins cu rapiditate focul, iar apoi au ventilat casa scării, pentru a scoate fumul. De asemenea, au verificat fiecare apartament, pentru a se asigura că toţi locatarii sunt în regulă.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, nicio persoană nu a fost rănită, iar locatarii imobilului şi-au aerisit singuri locuinţele. "Cercetările efectuate la faţa locului au indicat că incendiul a fost provocat intenţionat", a declarat Roşca, joi, pentru BIHOREANUL.

La locul cu pricina au descins şi poliţiştii orădeni. Locatarii blocului spun că oamenii legii au găsit în jurul imobilului mai multe cioburi şi un material textil, semn că, cel mai probabil, incendiatorul a folosit un cocktail Molotov.

Autorul nu a fost încă prins. "Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanelor din cadrul Poliţiei municipiului Oradea fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere, în vederea identificării autorului şi tragerii lui la răspundere", a declarat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor.