Consiliul Local Oradea a aprobat luni, cu unanimitate de voturi, proiectele tehnice şi indicatorii tehnico-econoici ai lucrărilor de modernizare a şase străzi din cartierul Oncea nouă. Investiţia totală se ridică la 15 milioane lei.

Oncea se modernizează!

Lucrările vizează modernizarea străzilor Episcop Episcop Ion Alexi (tronson între străzile Gheorghe Pituş şi Cucului – 2,1 milioane lei), Cardinal Alexandru Todea (1,5 milioane lei), Cucului (tronson între străzile Matei Corvin şi Ion Pop Reteganul – 2,4 milioane lei), poet Gheorghe Pituţ (tronson între străzile Matei Corvin şi Calea Bihorului – 3,9 milioane lei), Ion Pop Reteganul (tronson între străzile Poet Gheorghe Pituţ şi Cucului – 2,2 milioane lei) şi Macului (tronson între străzile Ion Bogdan şi Calea Bihorului – 2,8 milioane lei).

"Aceste străzi au proiectele gata întocmite. Urmează ca după aprobarea din şedinta de Consiliu Local a proiectelor şi a actualizării  indicatorilor tehnico-economici  să scoatem la licitaţie execuţia lucrărilor. În funcţie de procedura de licitaţie, care ar putea dura două-trei luni, până în primăvara sau vara anului viitor aceste şase străzi vor fi reabilitate", a declarat viceprimarul Florin Birta, luni, în cadrul unei conferinţe de presă care a precedat şedinţa de Consiliu Local.

Municipalitatea a fost nevoită să actualizeze valoarea lucrărilor în conformitate cu prevederile Ordonanţei 114 din 2018 care a scumpit manopera în domeniul construcţiilor. "Am luat decizia să actualizăm preţurile ca să avem garanţia că vom avea participanţi la licitaţia pentru atribuirea lucrărilor", a spus Birta.

Împotriva inundaţiilor

În cadrul şedinţei de luni consilierii locali au mai aprobat indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de amenajare a două staţii de pompare a apelor în strada Calea Bihorului.

"Apele captate de pe strada Bihorului, care urmează să fie modernizată, vor ajunge în staţia de pompare de unde vor fi trimise în Crişul Mic, pentru a le opri pe cele care vin de pe străzile de pe dealuri să curgă şi să inunde Oncea Nouă", a explicat Birta în conferinţa de presă.

Investiţia în cele două staţii de pompare se ridică la 6,7 milioane lei. Durata de execuţie va fi de 10 luni din care 3 luni pentru proiectare şi 7 luni pentru lucrările efective.

Tot pentru aceeaşi zonă, consilierii locali au mai aprobat luni indicatorii tehnico-economici pentru extinderea reţelelelor de apă şi canalizare menajeră din strada Gheorghe Pituţ. Investiţia în valoare de circa 400.000 lei vizează tronsonul delimitat de străzile Macului şi Calea Bihorului şi va avea un termen de execuţie de cinci luni.