Construcţia ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgenţă "Avram Iancu" a depăşit faza amenajării fundaţiilor şi a ajuns în cea a turnării plăcii de bază de la parter.

Teren contra clădire

Potrivit unui comunicat al Primăriei, constructorii au mai realizat structura de rezistenţă formată din zidărie portantă şi stâlpişori armaţi.

Municipalitatea orădeană construieşte ambulatoriul pentru Spitalul Militar în schimbul unui teren din strada Braşovului, de care avea nevoie pentru a putea construi parcarea supraetajată de lângă hypermarket-ul Crişul.

Construcţia a fost atribuită prin licitaţie asocierii firmelor Drum Asfalt şi Trameco pentru suma de 1,9 milioane lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în luna august, iar acestea au termen de finalizare de un an.

La cheie...

Noua clădire, proiectată de Tehnoproiect, va avea intrarea dinspre strada Braşovului.

Construcţia va găzdui la parter cabinete medicale de diabet, ortopedie cu sală de gipsare, oftalmologie, chirurgie, dermatologie, urologie, psihiatrie, medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, pneumonie, tratament-recoltări.

La etaj vor funcţiona patru saloane cu o capacitate totală de 15 locuri, o sală de tratament şi un cabinet medical. Birourile administrative vor fi amenajate la etaj.