Lucrările de amenajare a drumului de legătură Calea Aradului - Ogorului sunt estimate la 10,8 milioane lei.

Consiliul Local a aprobat săptămâna trecută indicatorii tehnico-economici ai construirii noii căi de legătură dintre drumul de Arad şi Piaţa 100 prin spatele ERA Park.

Noul drum, rezervat autovehiculelor cu un gabarit mai mic de 3,5 metri, va avea o lungime de 860 metri din care o porţiune de pasaj subteran lungă de 125 metri pe sub culoarul de zbor al avioanelor. Pasajul va fi acoperit cu tablă ondulată şi pământ vegetal.

Acoperirea drumului este o măsură de protecţie cerută de Autoritatea Aeronautică Română pentru ca, pe timpul nopţii, luminile generate de traficul rutier să nu distragă atenţia piloţilor aeronavelor care aterizează la Oradea.

Drumul, cu o bandă pe sens, va fi rezervat autovehiculelor cu un gabarit mai mic de 3,5 metri, traficul greu fiind interzis.

Durata de execuţie a lucrărilor va fi de un an de zile din care zece luni sunt rezervate pentru construcţia efectivă.

"Urmează ca în acest an să fie organizată procedura de licitaţie pentru selectarea proiectantului şi a constructorului la pachet. De anul viitor vor începe lucrările, urmând ca ele să se finalizeze la începutul anului 2021", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Investiţia are ca scop descongestionarea circulaţiei în sensul giratoriu de la ieşirea din Oradea spre Arad cât şi pe şoseaua de centură.

Cum va arăta drumul, potrivit unei simulări publicate pe pagina primarului Ilie Bolojan: