Construcţia tunelului care va lega Parcul Traian de Parcul Brătianu pe sub bulevardul Magheru a fost scoasă la licitaţie de către municipalitate pentru suma de 18,4 milioane lei.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, proiectul are ca scop, printre altele, "decongestionarea traficului şi fluidizarea transportului în comun pe axa principală de trafic Nord - Sud a municipiului Oradea, utilizarea mai bună a infrastructurii de transport, scurtarea duratei medii de călătorie, reducerea costurilor de călătorie şi mărirea siguranţei circulaţiei".

Concret, investiţia vizează desfiinţarea intersecţiei semaforizate dintre străzile Gheoghe Magheru, Aleea Ştrandului şi Parcul Traian, care urmează să fie înlocuită de un pasaj subteran pe sub strada Magheru, reabilitarea podului Dacia în zona adiacentă şi lărgirea acestuia de la două la trei benzi pe sens.

Investiţia va face posibilă crearea unei benzi unice şi a undei verzi pentru tramvai, îmbunătăţind graficele de circulaţie a transportului în comun.

"Lucrarea influenţează pozitiv circulaţia tramvaielor pe direcţia str. Nufărului - Centrul Civic - Pod Dacia -  B-dul General Gheorghe Magheru - Gara Oradea, o axă esenţială de mobilitate conform Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Oradea", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Termenul de execuţie a lucrărilor va fi de 15 luni. Constructorii vor putea depune oferte până pe data de 25 septembrie.