Cei opt copii şi adolescenţi care locuiesc în Centrul de Plasament nr. 4 din Oradea, care a luat foc joi dimineaţa, vor fi consiliaţi de un psiholog şi vor fi cazaţi temporar într-un alt centru, "Casa Curcubeului".

La momentul izbucnirii incendiului, adică în jurul orei 7.50, aceştia nu se aflau în clădire, ei fiind deja îmbarcaţi în microbuz pentru a fi duşi la şcoală.

Informaţiile au fost transmise, joi, de purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor, Adrian Simon.

"Cei 8 beneficiari ai serviciilor DGASPC Bihor, tineri cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani erau la aceea oră îmbarcaţi în microbuz, urmând a fi transportaţi la şcoli. Copii şi personalul au fost în afara oricărui pericol", a transmis Simon într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, "în cursul orelor amiezii, tinerii vor beneficia de consilierea unui psiholog, iar până la remedierea situaţiei vor fi cazaţi la Centru de plasament de tip familial Casa Curcubeului".

În comunicat se mai precizează că declanşarea incendiului a fost semnalizată de echipamentul de protecţie împotriva incendiilor. Clădirea de pe str. Albinelor nr. 8 are asigurare.

Citește și: 

Incendiu de proporții la Centrul de plasament pentru copii cu dizabilități din Oradea (FOTO/VIDEO)