Primarul Ilie Bolojan şi directorul ADR Nord-Vest, Marcel Boloş, au semnat marţi la Oradea contractul de finanţare a lucrărilor de amenajare a coridorului verde din strada Coriolan Pop din cartierul Veteranilor.

"Spaţii verzi în toate cartierele"

Lucrările, în valoare de 2,2 milioane lei, din care contribuţia proprie a municipalităţii este de 181.000 lei, vor fi scoase la licitaţie cu un termen de finalizare de 34 de luni.

"Unul din obiectivele oraşului este acela de a avea spaţii verzi în toate cartierele. Cu sprijinul fondurilor europene, prin Programul Operaţional Regional, se finanţează transformarea unor zone degradate în spaţii verzi, ceea ce ne va permite să transformăm mai multe terenuri din oraş aflate azi într-o situaţie de deteriorare şi să le redăm cetăţenilor sub forma unor spaţii verzi", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Din pârloagă spaţii verzi

Potrivit unui comunicat al Primăriei, investiţia vizează amenajarea unui coridor verde în strada Coriolan Pop la intersecţia străzilor General Eremia Grigorescu, Nicolae Firu şi Radu Enescu.

"Prin implementarea acestui proiect se urmăreşte atingerea următoarelor obiective: reconversia şi reutilizarea unor terenuri degradate situate în zona cartierului Veteranilor în suprafaţă de 8.600 metri pătraţi, extinderea suprafeţei de spaţii verzi la nivel de oraş cu 8.000 metri pătraţi prin amenajarea unor suprafeţe libere aflate în proprietate publică, în vederea transformării lor în parcuri. Momentan acestea sunt terenuri terenuri agricole, pepiniere, zone de protecţie sanitară, terenuri fără utilizare", se menţionează în comunicat.

În cadrul proiectului vor fi amenajate trei spaţii de relaxare dotate cu mese de ping-pong, de şah şi echipamente de joacă pentru copii cu o suprafaţă de 116 metri pătraţi.

Finanţarea investiţiei este asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 – Axa prioritară: 4 Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.2 Reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din municipiile reşedinţă de judeţ.