Sezonul motociclistic 2018 a fost oficial deschis, sâmbătă, la Oradea, într-o manieră inedită. La orele prânzului, o gaşcă de motociclişti a turat puternic motoarele, în faţa Primăriei, în semn de felicitare.

Un camarad de-al lor, campionul naţional Pap Bela, s-a căsătorit cu iubita lui, Maria, iar prietenii lor le-au făcut o surpriză, venind la cununia civilă pe două roţi. Printre bikerii în costume de piele şi cu buchete de flori în mână s-a numărat şi fostul prefect al Bihorului, Claudiu Pop.

"E căsătoria civilă a unui coleg motociclist. Profitând de faptul că azi e şi deschiderea sezonului, ne-am gândit să-i facem o surpriză. El este unul dintre cei mai buni motociclişti din Oradea, cel mai bun mecanic şi un prieten bun, îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi alături de el şi a-i ura Casă de piatră!", a declarat Claudiu Pop jurnaliştilor orădeni.

Deşi sunt amândoi pasionaţi de motoarele puternice pe două roţi, Bela şi Maria au venit la cununia civilă cu un autoturism. Ei au fost vizibil emoţionaţi, atât de importanţa momentului, cât şi de prezenţa prietenilor motociclişti, care s-au aliniat în faţa Primăriei, apoi i-au ascultat confirmând că îşi doresc căsătoria, în faţa ofiţerului de stare civilă şi, la ieşirea din sala mare a palatului administrativ, le-au creat un "tunel" nu din flori, ci din căşti moto. Apoi, desigur, a urmat "tărăboiul": în Piaţa Unirii, motoarele au fost turate la maxim.

"Noi am făcut cununia fără să ştie mulţi oameni şi nu ne aşteptam să fie prietenii noştri aici. A fost o coincidenţă şi că am făcut nunta în ziua în care se deschide sezonul moto", a spus mirele. La cununie a fost martor fostul viceprimar Huszár István, de altfel cumnatul mirelui. Deşi şi el este un motociclist înrăit, Huszár a venit la cununie cu maşina.

De la nuntă, motocicliştii s-au îndreptat spre Centrul Civic, deoarece sâmbătă are loc şi marşul care marchează deschiderea sezonului moto, organizat de cluburi de profil.