Petra Boantă, o tânără orădeancă, manager de marketing la o firmă cu produse inedite – "Jucării vorbăreţe" - şi fost librar, a lansat, joi seară, la Librăria Humanitas o carte cu experienţe de vânzări trăite de ea, din care reies şi sfaturi practice pentru începătorii din acest domeniu şi nu numai. Cartea are un titlu sugestiv şi atractiv în acelaşi timp "Cum să vinzi o pereche de bocanci în toiul verii".

În cadrul lansării, autoarea a povestit că volumul a fost scris în urma provocării lansate de omul de vânzări Adrian Cioroianu (nu istoricul), autorul cărţii "Vând orice, oricând, oricui". Iniţial, acesta a lansat o provocare dorind să adune experienţe de vânzări din România pe care le-a şi publicat în volumul "Poveşti nemuritoare de vânzări".

Ulterior, tot Cioroianu a lansat o nouă provocare: cine scrie o carte de vânzări în şase luni primeşte şansa de a fi publicat de Evrika Publishing, parte a grupului editorial Universul Juridic. Volumul scris de Petra Boantă a fost selectat pentru a fi publicat, astfel că acum se găseşte în librării, la preţul de 22 lei.

"O să afli cum m-am descurcat eu în diverse situaţii de vânzare în care am fost pusă şi cu siguranţă o să te regăseşti şi tu în cel puţin 9 din 10. O să afli ce strategii de marketing am utilizat, ce arme secrete am pus în joc, cum am făcut-o, când am făcut-o şi de ce", a spus tânăra, joi seara, la lansare.

Între capitole se numără "Cum am vândut cărţile care nu se vând", "Cum am vândut o carte în locul unei agende", "Cum am vândut prin puterea exemplului pozitiv. Sfaturi pentru un vânzător cool" şi "Cum o să vând aer de Vamă în Vama Veche".

La lansare au mai vorbit Orsolya Bogdan, coordonatoarea Librăriei Humanitas din Oradea, Nicolae Cîrstea, fondatorul Evrika Publishing, Laura Hărdălău, psiholog şi autor al unei colecţii de 30 de materiale educative în cadrul conceptului "Jucării vorbăreţe", evenimentul fiind moderat de Mark C. Lukács, strateg în comunicare.

Merită spus că Petra Boantă a scris şi o carte pentru copii, "Emoţionel", un dicţionar al emoţiilor descrise pe înţelesul celor mici.