Asociaţia Caritas Catolica de pe lângă Episcopia Romano-Catolică de Oradea a deschis, joi, cu ajutorul mai multor binefăcători, un nou magazin second-hand în Oradea, la Centrul Sf. Iosif din Piaţa Creangă nr. 2.

Pe de o parte, cei care vor face cumpărături acolo vor găsi preţuri avantajoase, iar pe de altă parte veniturile din vânzări vor fi folosite pentru finanţarea programelor sociale ale organizaţiei Caritas Catolica, care oferă diverse servicii pentru nevoiaşi şi persoane vârstnice.

La deschidere a participat episcopul romano-catolic László Böcskei, precum şi directorul Caritas Catolica, Jozsef Rajna.

"Dintotdeauna a existat provocarea: cum am putea să realizăm acest serviciu mai bine, mai eficient – în condiţiile în care ne luptăm cu multiple greutăţi, şi trebuie să tot căutăm acele surse care să asigure baza pentru ajutorarea celor aflaţi la nevoie", a spus episcopul Böcskei, în cuvântarea sa.

"Este important, să nu uităm nici noi, nici cei care au nevoie de sprijin, că toate au o valoare. Bunurile nu cad din cer, ci pentru fiecare, trebuie să ne luptăm într-un fel. Dar e bine, că putem împărţi între noi, şi fiecare îşi asumă câte ceva din grija de a procura şi de a împărţi bunurile de care avem nevoie", a adăugat episcopul.

În noul magazin situat la demisolul centrului Sf. Iosif se găsesc atât produse noi cât şi second hand: îmbrăcăminte, cosmetice, jucării, articole de interior şi menaj, produse pentru nou născuţi şi mămici. Magazinul este deschis de luni până vineri între orele 9 şi 16.

Caritas Catolica are şi alte magazine second-hand în oraş scopul fiind acelaşi, de a aduna bani pentru programele derulate în folosul comunităţii.