Depozitul de deşeuri din strada Thurzo Sandor inagurat în noiembrie 2017 în spatele cimitirului municipal a preluat de la orădeni, într-un singur an,  aproape 1.500 tone de deşeuri care altfel ar fi putut ajunge abandonate în oraş.

Moloz şi deşeuri selective

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, grosul materialelor depuse de orădeni cu titlu gratuit l-a constituit molozul rezultat din construcţii (563 tone), molozul amestecat (451,36 tone) şi deşeurile selective (175,8 tone) formate din plastic (57,94 tone), sticlă (52,68 tone), hârtie (30,42 tone) şi altele.

Printre materialele depuse aici s-au mai numărat deşeurile voluminoase (121,81 tone) reprezentate de mobilierul vechi şi deşeurile textile (43,96 tone).

Un depozit pentru Rogerius

Amenajarea centrului de colectare a deşeurilor a costat 150.000 euro. Lucrările au fost finanţate din bugetul de investiţii în valoare de 850.000 euro asumat de RER Ecologic atunci când municipalitatea orădeană a acceptat prelugirea contractului de salubritate pentru următorii patru ani.

Succesul de care s-a bucurat centrul de colectare din zona Thurzo Sandor a determinat municipalitatea să caute un amplasament pentru amenajarea unui centru similar care să deservească locuitorii din cartierul Rogerius.

Direcţia Patrimoniu Imobiliar a cerut acordul SNCFR pentru amenajarea unui centru de recolare a deşeurilor în strada Uzinelor între linia de cale ferată uzinală Fabrica de Zahăr - Episcopia şi linia de cale ferată Arad - Oradea.