Deputatul Silviu Dehelean acuză Ministerul Sănătăţii că finanţează arbitrar centrele de permanenţă, parte din ele fiind lăsate fără finanţare încă din luna iunie. Parlamentarul susţine că, lăsaţi fără fonduri, medicii sunt nevoiţi să finanţeze funcţionarea centrelor din banii proprii.

"Într-un moment în care toţi cetăţenii, nu doar cei implicaţi în viaţa politică, înţeleg că sistemul sanitar trebuie intens susţinut pentru a nu se prăbuşi definitiv, Ministerul Sănătăţii alege să sisteze arbitrar finanţarea pentru unele centre de permanenţă. Dincolo de absurdul deciziei de a face economie luând bani de la sănătate, Ministerul pune acum medicii în situaţia nepermisă de a fi obligaţi să susţină din surse proprii funcţionarea centrelor de permanenţă", se menţionează într-un comunicat al biroului de presă al deputatului USR.

Potrivit lui Dehelean "prins între cinism şi incompetenţă, două dintre coordonatele tradiţionale ale managementului guvernamental al Sănătăţii, ministerul îi forţează acum pe medici să plătească, practic, în locul Guvernului. Pare greu de crezut? Într-o societate funcţională ar fi imposibil. În România se întamplă încă din luna iunie".

Silviu Dehelean a anunţat că îl va interpela pe ministrul sănătăţii Sorina Pintea cu privire la lipsa de finanţare a centrelor de permanenţă şi va cere o situaţie la zi cu privire la alocările făcute către acestea.

Situația centrelor de permanență s-a aflat în discuțiile publice, în ultima perioadă, în repetate rânduri.

În luna iunie, Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a anunțat că va promova un act normativ prin care să poată fi desfiinţate centrele neperformante.