Deţinutul care a evadat, vineri, de la un punct de lucru al Penitenciarului Oradea a fost prins sâmbătă după amiază. Felegyhazi Sandor a încercat să fugă de poliţişti. Întâmplarea a fost povestită BIHOREANULUI de cititori, martori la eveniment.

"L-au prins în zona străzii Făcliei. El era chiar pe sub podul nou (Podul Prezan - n.r.), iar la un moment dat am observat că a venit un echipaj de Poliţie. L-a somat, un poliţist a zis "stai că trag", iar apoi au mai venit încă şi alte echipaje. Au fost vreo 10 poliţişti, cu 5-6 maşini. Omul a vrut să scape de ei şi a luat-o pe deal, a sărit mai multe garduri, însă poliţiştii au fugit după el şi l-au înconjurat", a povestit Anamaria Bat.

"Stăteam pe malul Crişului, la Silvaş, când poliţia a strigat: "Opriţi-l, poliţia! El e evadatul!". Fugea prin pădurea de la Silvaş. A intrat în uzina de apă şi apoi a ieşit pe strada Făcliei, unde a intrat în curtea unor oameni peste gard. Şi eu am fugit după el, am sărit 3 garduri şi m-am şi rănit la mână (foto). Individul s-a ascuns într-un tufiş printr-o curte. Un poliţist mai tânăr a urcat şi pe acoşerişul unei case, ca să vadă mai bine", a povestit BIHOREANULUI un alt cititor.

De altfel, acesta a surprins şi momentul în care individul a fost flancat de poliţişti (video).

Comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, a relatat BIHOREANULUI că "în jurul orei 18.15, o persoană cu semnalmentele persoanei căutate a fost reperată şi prinsă în zona Silvaş de către o patrulă de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea". Aceasta a confirmat şi că individul a încercat să fugă de poliţişti, precizând că a fost prins imediat. "Persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, pentru confirmarea identităţii", a declarat Dinu.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea, Adina Bîrda, a declarat, de asemenea, că doi angajaţi ai Penitenciarului, directorul adjunct pentru siguranţă şi regim, comisar şef Lucian Ţîrţiu, şi directorul Marius Paul Hliban, au mers la sediul Poliţiei Municipiului, pentru confirmarea identităţii. "Informaţia se confirmă, este vorba despre deţinutul căutat", a precizat Adina Bîrda.

Deţinut evadat, Felegyhazi Sandor"Vă informăm că, azi 14.04.2018, deţinutul Felegyhazi Şandor, în vârstă de 32 de ani, condamnat definitiv la 2 ani închisoare pentru furt calificat, cu antecedente penale, care a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localităţii Oradea, a fost capturat în jurul orei 18.30, în localitatea Oradea, de poliţiştii de la ordine publică - Poliţia Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor", arată un comunicat transmis ulterior.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Felegyhazi Sandor, din Carei, a fugit vineri în jurul orei 13 de la un punct de lucru din afara Penitenciarului Oradea. Bărbatul executa o pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru furt calificat şi avea antecedente penale.

Fiind clasificat în regim deschis, Felegyhazi fusese scos la muncă alături de alţi 7 deţinuţi, în zona sensului giratoriu de lângă Auchan. Grupul era supravegheat de un agent al Penitenciarului. La prânz, aceştia s-au adăpostit de ploaie într-o clădire dezafectată din zonă. La numărarea deţinuţilor, însă, agentul a constatat că Felegyhazi lipseşte şi şi-a alertat colegii.