Străzile orădene devin tot mai periculoase. Două funcţionare ale Primăriei au fost agresate miercuri dimineaţă, la distanţă de numai câteva minute, în plin centrul oraşului, pe strada Cuza Vodă, în timp ce mergeau la muncă.

Dacă prima victimă a scăpat doar cu o sperietură, cea de-a doua a suferit traume grave. "Agresorul a oprit-o pe stradă şi i-a cerut bani. După ce femeia i-a spus să o lase în pace, a lovit-o în cap cu o sticlă de whisky", a explicat BIHOREANULUI directorul Poliţiei Locale, Cristian Beltechi.

Deşi căzută la pământ, victima a opus rezistenţă în faţa agresorului, care a încercat să îi smulgă poşeta. Imediat ce tâlharul a părăsit scena agresiunii, femeia a apelat telefonic poliţistul local din Piaţa Unirii şi a cerut ajutor. Mobilizaţi, agenţii locali au identificat şi prins tâlharul în circa 15 minute şi l-au predat Poliţiei Municipiului Oradea.

Victima a fost transportată de colegi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean pentru îngrijiri medicale. Aceasta s-a ales cu răni în zona capului, însă nu a rămas internată.

Primele informaţii arată că agresorul este un orădean în vârstă de 37 de ani, care era în stare de ebrietate. El locuieşte în zona centrală a oraşului şi a fost dus de poliţişti la audieri.

"Bărbatul respectiv se află momentan la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, unde este audiat de către poliţiştii Biroul de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, urmând ca la finalul audierilor să fie dispuse măsuri legale", a declarat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Aceasta a mai precizat că individul este bănuit deocamdată de o singură tentativă de tâlhărie. "Până în prezent nu există nicio altă plângere depusă pe numele lui cu privire la o altă tentativă de tâlhărie", a precizat Alina Dinu.

UPDATE:

Comisarul Alina Dinu a precizat că, în urma audierilor, individul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore în Centrul de reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Bihor, iar în cursul zilei de joi va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oadea, în vederea luării unor măsuri preventive.