Comunitatea bihoreană și nu numai s-a mobilizat pentru a o ajuta pe Diana Udrea, o tânără de numai 25 de ani, căreia medicii i-au descoperit recent o tumoare pe creier. Tânăra a fost diagnosticată în SUA și a fost supusă unei operații, care se anunţă costisitoare. Sora ei geamănă, Camelia va ajunge sâmbătă în Utah, la spitalul unde Diana este internată și va primi mai multe detalii din partea medicilor.

Un singur vis: America

Săptămâna trecută mai mulţi tineri din America au postat pe o platformă de strângere de fonduri cazul Dianei Udrea, o tânără din localitatea bihoreană Sântandrei, căreia i-a fost găsită o tumoare pe creier, în timp ce se afla în vizită la prieteni în statul american Utah.

Proaspăt absolventă de Litere, Diana a mai mers de două ori în SUA prin programul Work&Travel, datorită căruia şi-a făcut mulţi prieteni. "Nu am înţeles niciodată, dar ea era atât de atrasă de SUA. Încerca să cheltuiască cât mai puţini bani aici ca să poată să meargă acolo. Pentru ea, continentul american era un vis şi voia să continue să lucreze acolo", a povestit BIHOREANULUI Camelia Udrea, sora ei geamănă (foto stânga).

La începutul lunii iunie, Diana a primit o nouă viză, de turist, iar la câteva zile, tânăra de 25 de ani a ajuns în oraşul Park City, statul Utah. Viza urma să îi expire în 7 august, dată la care fata s-ar fi întors lângă familie, însă acum cel mai probabil i se va prelungi. Şi nu pentru că tânăra ar fi vrut neapărat…

Operaţie de urgenţă

Energică, frumoasă şi mereu cu zâmbetul pe buze, nimeni nu se aştepta la un diagnostic atât de crunt, deşi în ultima vreme Diana acuza adesea dureri de cap. Totuși, acestea nu erau atât de grave încât să ajungă să îşi pună întrebări. "Sora mea şi-a făcut un RMN în urmă cu trei ani, care a ieşit bine, şi voia să îşi facă şi acum, dar a vrut mai mult să plece, să se vadă în SUA. Noi eram aşa de fericite, încât nicio clipă nu ne-am putut gândi că s-ar putea întâmpla ceva rău", a mai spus sora ei.

Diana a ajuns la Urgenţe duminică, în 14 iulie, din cauza unor dureri insuportabile de cap. "Eu am aflat luni, când am sunat-o şi nu mi-a răspuns la apelul video. Mi-a scris doar prin mesaje că este la spital, iar ulterior mi-a explicat de ce", a spus Camelia.

Bihoreanca a fost operată marți noapte, în 16 iulie, iar timp de patru ore medicii au încercat să elimine tumoarea. În urma operaţiei, a rămas cu o semipareză pe partea stângă, ceea ce, deocamdată, o împiedică să meargă, iar asistentele o ajută să se deplaseze într-un scaun cu rotile. De asemenea, are şi probleme cu memoria, dar pentru a-şi reveni face mai multe exerciţii. „După operație ea a reacționat foarte bine, a început să își miște mâna stânga, iar acum face fizioterapie”, a mai precizat sora ei.

Fii tare!

Familia ţine legătura permanent cu asistentele, iar sâmbătă dimineaţă sora ei geamănă va ajunge la Centrul Medical Intermountain din Salt Lake City.

Cât despre costuri, familia nu ştie încă nimic, dar se aşteaptă ca nota de plată să fie una costisitoare. Rezultatul biopsiei îl vor ști pe 30 iulie, iar până atunci tot ce se știe este că tumoarea s-a extins foarte repede într-un timp foarte scurt.

O operaţie ca cea pe care a suferit-o Diana, în SUA poate ajunge şi la 50.000 de dolari, sumă la care se mai adaugă şi costurile de spitalizare, astfel că apropiații tinerei s-au mobilizat de pe acum.

"Eu voi ajunge la ea sâmbătă dimineaţă şi atunci voi afla mai multe. Tot ce ştiu este că medicii şi asistentele au mare grijă de ea şi mă bucur că este acolo pentru că lucrurile se mişcă foarte repede, mult mai repede faţă de cum s-ar mişca aici. Abia aştept să o văd şi să fiu lângă ea, pentru că are deseori momente când îmi spune că se simte singură, iar eu nu plâng pentru că i-am promis că nu o să mai fac asta. E o luptătoare şi sunt sigură că va fi bine", a mai povestit Camelia.  

Mobilizare pentru Diana

Până acum, pe platforma lansată de prietenii americani ai fetei au fost strânşi 13.000 dolari. Potrivit rudelor, aceasta a fost vizitată la spital, pe lângă prieteni, şi de mulţi necunsocuţi care i-au spus tinerei că se roagă pentru ea.

În Oradea, Hanul cu Noroc, restaurantul la care a lucrat Diana împreună cu sora sa, a lansat o campanie de strângere de fonduri, prin care orice orădean poate să doneze o sumă de bani la recepţia restaurantului. "Din câte mi-au zis şefii, mulţi clienţi au întrebat ce se întâmplă cu sora mea, pentru că ştiau că noi suntem gemene. Ea era mereu zâmbăreaţă la locul de muncă şi sociabilă, de aceea o plăcea foarte multă lume", a zis sora ei.

Cei care doresc să o susţină pe tânăra Diana o pot face donând orice sumă în conturile deschise pe numele surorii ei gemene, Udrea Georgeta Camelia, în lei RO48BTRL00501201M62263XX, în euro RO72BTRLEURCRT00M6226301 şi în dolari RO15BTRLUSDCRT00M6226301.


FRUMUSEȚE PREMIATĂ

Fiind frumoase și semănând atât de mult, Diana și Camelia au fost și subiectul unei ședințe foto în anul 2015.

Cel care le-a pozat, fotograful Ovi D. Pop, a fost și răsplătit cu o medalie de aur în Irlanda pentru o imagine în care cele două parcă s-ar completa una pe cealaltă.