Direcţia de Asistenţă Socială Oradea cere sprijinul orădenilor pentru a strânge de pe străzi persoanele care dorm sub cerul liber, înainte ca acestea să fie afectate de frig.

DASO îndeamnă populaţia să anunţe Poliţia Locală sau Azilul de noapte cu privire la prezenţa persoanelor fără adăpost pentru ca instituţiile să poată interveni.

"Rugăm comunitatea locală să anunţe despre zonele sau locaţiile în care se adăpostesc oameni ai străzii, expuşi temperaturilor scăzute, la numărul de telefon al Dispeceratului Poliţiei Locale 0259.969 sau la numărul de telefon non-stop 0359.466.666 al Adăpostului de Noapte", se menţionează într-un comunicat al DASO.

Persoanele fără adăpost ridicate din stradă vor primi cazare în cele două corpuri de clădire şi cele cinci containere din strada Gutenberg 8. Acestea sunt dotate cu duşuri cu apă caldă şi grupuri sanitare separate pentru femei şi bărbaţi.

Chiriaşii centrului vor primi la adăpostul de noapte îmbrăcăminte curată, un ceai fierbinte şi consiliere pentru depăşirea acestei perioade.

"Oameni buni, ce putem face noi pentru aceşti amărâţi este să-i îndrumăm spre Azilul de Noapte si Centrul de Zi unde beneficiază de condiţii decente de trai. Nu-i încurajaţi să rămână pe străzi prin donarea de alimente sau lucruri! Nu aşa îi ajutaţi!", a făcut apel pe reţelele de socializare directorul DASO, Arina Moş.

Peste zi, locuitorii Centrului Comunitar Guttenberg, situat în strada cu acelaşi nume, se pot bucura de vizionarea unui film, sprijin pentru obţinerea actelor de identitate şi stare civilă, precum şi suport pentru găsirea unui loc de muncă.