Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor a semnat o dipoziţie prin care actriţa şi regizoarea Elvira Rîmbu preia din nou frâiele Teatrului Regina Maria, după cele câteva zile în care, prin punerea în executare a unei sentinţe definitive, Daniel Vulcu şi-a recâştigat funcţia de manager al acestei instituţii de cultură. Contractul său, însă, a expirat pe 30 noiembrie.

"Ţinând cont de faptul că începând cu data de 01.12.2019 funcţia contractuală de manager a Teatrului "Regina Maria" a rămas vacantă, pentru asigurarea conducerii acestei instituţii publice de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Bihor, în data de 03.12.2019, a fost emisă Dispoziţia Preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor privind delegarea unor atribuţii de manager către doamna Elvira Rîmbu", se arată într-un comunicat transmis, joi, de biroul de presă al CJ Bihor.

Potrivit documentului, "delegarea acestor atribuţii, pe baza prevederilor art. 438 coroborat cu art. 551 alin. (3), precum şi art. 538 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, s-a realizat până la data de 31.12.2019". 

Ulterior, au transmis reprezentanţii CJ Bihor, va fi emis "un nou act administrativ de delegare a atribuţiilor până la finalizarea concursului de proiecte de management de la această instituţie culturală".

Elvira Rîmbu a mai fost manager interimar al Teatrului Regina Maria în perioada 08.05.2018 - 27.11.2019, "fiind familiarizată cu atribuţiile de conducere şi îndeplineşte condiţiile de studii şi vechime necesare pentru funcţia de manager" al Teatrului, se mai subliniază în informarea CJ Bihor.

După cum se ştie, Elvira Rîmbu a fost manager interimar pe perioada în care Daniel Vulcu şi Consiliul Judeţean Bihor s-au judecat, actorul acuzând instituţia că l-a mazilit nelegal din funcţie şi câştigând definitiv procesul.

Într-o conferinţă de presă ţinută în una din puţinele zile cât a revenit la conducerea Teatrului Regina Maria, Daniel Vulcu a acuzat că, de fapt, contractul de interimat al Elvirei Rîmbu a fost prelungit nelegal, dat fiind că, potrivit legislaţiei în vigoare, astfel de numiri se fac pe maxim 6 luni într-un an calendaristic.

În aceeaşi conferinţă, Vulcu a acuzat că a fost îndepărtat şi ca actor din Teatrul Regina Maria, spectacolele fiindu-i scoase din program şi nefiindu-i prelungit contractul de colaborare. Contactată la acea vreme de BIHOREANUL, Elvira Rîmbu a precizat că va răspunde celor declarate de Daniel Vulcu într-o viitoare conferinţă de presă. Aceasta nu a fost organizată până acum.

Citeşte şi:

"O luptă pentru dreptate": Daniel Vulcu continuă procesele cu CJ Bihor şi acuză că a fost îndepărtat din Teatru şi ca actor