Toate cele 14 tise din Piaţa Ferdinand, mai precis din faţa Teatrului orădean şi din jurul statuii Reginei Maria, au fost mutate în Parcul 1 Decembrie. Muncitorii RER Vest au fost cei care, marţi şi miercuri, au luat pe sus arborii, pentru ca apoi să-i replanteze.

Aşadar, piaţeta a rămas acum fără pic de verde. Aşa se ştie, urmează să intre în şantier, Primăria pregătind un proiect de reamenajare a zonei, care va deveni preponderent pietonală.

Potrivit proiectului semnat de arhitectul Emodi Tamas, strada Madacs Imre va fi închisă traficului rutier, arterele Moscovei şi Patrioţilor vor fi eliberate de locuri de parcare şi transformate în străzi cu dublu sens, iar actuala intersecţie din faţa clădirii fostului Bazar va fi mutată spre Podul Ladislau.

Piaţa va fi pietruită în proporţie de peste 80% cu porfir, diferenţa urmând să o constituie plăcile din andezit şi bordurile din granit auriu.

Investiţia se ridică la 20,8 milioane lei, din care 17,6 milioane lei vor fi atraşi printr-un proiect european. Lucrările vor fi scoase la licitaţie în această vară şi vor începe, cel mai probabil, anul viitor.