Primăria a anunţat marţi că, începând de miercuri, circulaţia rutieră pe strada Madach Imre va fi închisă pentru lucrările la proiectul de refacere a Pieţei Ferdinand, la fel cum închisă va fi şi strada Moscovei, pe tronsonul dintre Patrioţilor şi George Bariţiu. Deciziile au fost luate în Comisia de Circulaţie a oraşului.

După finalizarea lucrărilor, strada Madach Imre va deveni pietonală. De asemenea, maşinile nu vor avea acces nici în spatele Teatrului Regina Maria.

În schimb, strada Moscovei va deveni stradă cu dublu sens, cu acces dinspre centru de pe strada Patrioţilor.

Lucrările la proiectul de reabilitare a Pieţei Ferdinand au început în această primăvară. Finanţate din fonduri UE, lucrările în valoare de 19 milioane lei plus TVA sunt executate de asocierea firmelor Gavella, Porfido ed Arte Consortio Stabile şi Kal Trans. Investiţia presupune, după înlocuirea reţelelor de utilităţi, şi pietruirea pieţei cu porfir, refacerea zonelor verzi, dotarea lor cu sisteme de irigaţii şi montarea de fântâni arteziene.

Totodată, au anunţat reprezentanţii Primăriei, din 15 iulie, se închide şi strada Aurel Lazăr, pe porţiunea dintre Andrei Şaguna şi strada Republicii. Restricţiile sunt implementate pentru începerea lucrărilor la proiectul de transformare a acestei străzi în una pietonală.

Şi în timpul lucrărilor şi la finalizarea acestora, riveranii vor avea acces şi cu maşina la proprietăţile lor. 

Lucrările estimate la 8,5 milioane lei fără TVA şi executate de Drumuri Orăşeneşti, singurul ofertant, au termen de realizare un an şi vor cuprinde de la pavare şi amenajarea unei piste pentru biciclişti până la amenajarea unui sistem de iluminat arhitectual şi a unuia de irigat pentru cei 23 de copaci care vor fi plantaţi aici.

Pe de altă parte, tot în cadrul comisiei de circulaţie, marţi, s-a aprobat închiderea circulaţiei rutiere în Piaţa 1 Decembrie, între strada Mihai Viteazul şi strada Independenţei, în data de 24 august 2019, între orele 17.30 - 24.00, pentru concursul ,,Oradea Night Run Half Marathon", organizat de Clubul Sportiv XTerra Sport Bihor.