Maşina Google Maps a fost surprinsă zilele acestea în Oradea, preluând imagini cu ajutorul dispozitivelor speciale montate pe plafonul autoturismului.

În această vară, Google a trimis cinci maşini pentru a străbate cele mai importante oraşe din România, inclusiv Oradea, şi a actualiza imaginile care să fie disponibile în serviciul Google Maps - Street View.

Oraşul de pe Crişul Repede a mai fost "imortalizat" în acest fel şi în anii trecuţi de compania Google.

Serviciul Street View este disponibil în România din 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe. Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a făcut în 2012, când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice.

Săptămânile trecute, BIHOREANUL a fotografiat în oraş o altă maşină, a unei aplicaţii concurente, Here WeGo. Concepută pentru dispozitivele cu Android şi iOS, aplicaţia Here WeGo este destinată navigării şi prezintă nu doar variantele rutiere pentru şoferi, ci şi opţiunile de transport public, rutele pentru biciclişti ori serviciile de taxi. Chiar dacă fotografiază oraşele prin care trece, Here WeGo nu oferă încă posibilitatea de a vizualiza străzile cartografiate.