În aceste zile, orădenii pot vedea în oraşul lor o maşină bizară. Pe străzile urbei a apărut un autoturism care are deasupra plafonului camere de filmat, cel mai probabil pentru că "scanează" arterele pentru un serviciu de tip "street view".

Maşina nu aparţine însă companiei Google, care are un astfel de serviciu şi care şi-a mai trimis angajaţii în Oradea în anul 2009, pentru a imortaliza străzile oraşului.

Autoturismul surprins miercuri de reporterul BIHOREANULUI lucrează pentru o aplicaţie concurentă, intitulată Here WeGo, aşa cum se vede de pe singurul logo care decorează vehiculul.

Concepută pentru dispozitivele cu Android şi iOS, aplicaţia Here WeGo este destinată navigării şi prezintă nu doar variantele rutiere pentru şoferi, ci şi opţiunile de transport public, rutele pentru biciclişti ori serviciile de taxi. De asemenea, aplicaţia estimează durata călătoriei şi menţionează posibile obstacole, asemenea Google Maps sau Waze.

Totuşi, chiar dacă fotografiază oraşele prin care trece, Here WeGo nu oferă încă posibilitatea de a vizualiza străzile cartografiate.

Şi angajaţii Google Maps actualizează bazele de date din România, însă nu se ştie deocamdată dacă maşinile acestui serviciu vor ajunge şi în Oradea.