Orădenii sunt invitaţi să participe, sâmbătă, 23 martie, cu începere de la ora 15, la un „Marş pentru Viaţă” care se va desfăşura pe trasee centrale ale oraşului, cu scopul de a sensibiliza comunitatea în ceea ce priveşte avorturile.

„Tema Marșului pentru Viață din anul 2019, „Unic din prima secundă”, face referință la unicitatea fiecărei persoane umane, din momentul creării ei de către Dumnezeu”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, luni, de purtătorul de cuvânt al mişcării, dr. Daniel Burtic.

Deşi nu există o referire clară la organizatori, Marşul pentru Viaţă este o acţiune a Coaliţiei pentru Familie, aceeaşi care a eşuat, anul trecut, în demersul de modificare prin referendum a Constituţiei aşa încât căsătoria să fie definită ca uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, acţiune pentru care ONG-ul a adunat peste 3 milioane de semnături.

Potrivit comunicatului, evenimentul va începe cu o adunare publică în Piața Unirii, iar la ora 15:45 coloana se va deplasa pe următorul traseu: Podul Sfântului Ladislau, Piața Ferdinand, Calea Republicii, (cu o oprire de 5 minute în fața Bisericii Romano-Catolice pentru rugăciune) Bdul Magheru, Centrul Civic. Marşul se va încheia la Catedrala Episcopală Învierea Domnului.

„Există ceva ce face diferența între Marșul pentru viață și orice altă demonstrație: Niciunul dintre participanți nu merge la marș pentru propria persoană. Nimeni nu cere drepturi sau privilegii pentru sine. Toți participă din solidaritate cu cei care nu pot participa”, mai arată comunicatul. 

Prin participarea la Marș - susţin organizatorii - „arătăm că am înțeles ce înseamnă dragostea, compasiunea, omenia și că sute de ani de dezvoltare științifică și economică nu au alungat din noi aceste valori fundamentale, ci ne-au oferit mai multe dovezi pentru a înfăptui ceea ce este natural și firesc: să ocrotim fiecare viață, în orice moment și loc al existenței sale”.

Un eveniment similar a avut loc cu doi ani în urmă, strângând în centrul oraşului peste 6.000 de orădeni, de toate naţionalităţile şi confesiunile, având în frunte capi ai tuturor bisericilor din oraş, dar şi politicieni de diferite culori.

Vezi şi: "Cu noi este Dumnezeu!". În Oradea, peste 6.000 de persoane au ieşit să arate că vor familii "după modelul original" şi mulţi copii (FOTO/VIDEO)