În Orăşelul Copiilor a apărut primul leagăn pentru persoanele cu dizabilităţi din Oradea. Anunţul a fost făcut de Primăria Oradea, printr-un comunicat, prin care menţionează că este vorba despre o donaţie a clubului Clubului Rotary Oradea, care a achiziţionat aparatul de joacă "în cadrul unui proiect pilot, urmând ca în funcţie de feedback-ul pe care îl va avea, să achiziţioneze mai multe astfel de aparate, pentru a fi amplasate şi în alte locuri din Oradea".

Valoarea investiţiei se ridică la circa 4.000 de lei, dar este inestimabilă pentru copiii care au dizabilităţi.

Accesul la leagănul special se face direct de pe aleea de trecere, fiind amenajată în acest sens o platformă din dale de cauciuc.

"Leagănul este destinat exclusiv persoanelor cu dizabilitati, acesta fiind prevăzut cu o rampă de metal pentru a facilita urcarea scaunului cu rotile şi cu un sistem de blocare. Întregul echipament este realizat din materiale solide, fiabile, care oferă siguranţă utilizatorilor. Totodată, leagănul e prevăzut cu două inele de prindere care facilitează accesul pe platformă", arată comunicatul primăriei.

Aparatul de joacă a fost montat săptămâna trecută, şi, arată primăria, "a fost folosit de foarte multe persoane cu dizabilităţi".

"Administraţia Orăşelului Copiilor atrage atenţia celor care frecventează acest loc de joacă şi care nu au astfel de probleme de sănătate, să nu folosească acest aparat destinat exclusiv celor în scaun cu rotile. Primăria Oradea mulţumeşte Clubului Rotay Oradea pentru această iniţiativă care vine în întâmpinarea nevoilor persoanelor cu dizabilităţi şi pentru implicarea de care dă dovadă în viaţa comunităţii locale", încheie comunicatul.