Primăria Oradea anunţă că, la mijlocul săptămânii viitoare, mai precis între 22-25 mai, sunt programate atât lucrările de dezinsecţie a zonelor publice, cât şi trataemntele sanitare la arbori şi arbuşti, în spaţiile verzi şi pe cursurile de apă. Orădenilor care au stat până acum „cu ochii-n soare”, pradă ţânţarilor şi rozătoarelor, li se recomandă de data asta „să evite contactul insecticidelor cu ochii”.

În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc) în faza de adult și larve, Primăria Oradea anunță locuitorii că în perioada 22.05 - 25.05.2018, se execută prin tratament la sol activitatea de dezinsecție (etapa a II-a) în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului Oradea”, arată un comunicat al municipalităţii.

El asigură că „toxicitatea redusă” a insecticidelor Vectobac WG şi K’othrine Profi EC 250 „nu dăuneză sănătații oamenilor și animalelor”, dar totuşi „se recomandă populației să evite contactul insecticidului cu ochii”.

Pe de altă parte, Primăria anunţă că în acelaşi interval, se execută şi „activitatea de  tratamente fitosanitare la arbori şi arbuşti din scuaruri, aliniamente stradale, malul cursurilor de apă şi zonele verzi din cvartalele de locutit şi tratamente fitosanitare pentru combaterea larvei miniere „Cameraria Ohridella” la frunzele de castan, situaţi pe domeniul public al Municipiului Oradea, etapa I”.

Substanţele cu toxicitate redusă ce urmează a fi folosite sunt: Dimilin 48 SC, Topsin 70 WDG, Nissorun 10 WP şi/sau alte produse specifice, avizate de Ministerul Agriculturii.

„În caz de timp nefavorabil, lucrările se vor amâna pentru o perioadă imediat următoare, care se va comunica prin presă”, spune Primăria orădeană.