Calea ferată de pe strada Uzinelor a fost dotată cu un semafor cu lumină intermitentă, pus în funcţiune vineri, la un an după ce municipalitatea a încheiat lucrările de modernizare la drumul aferent trecerii.

„Începând de astăzi semaforul cu lumină intermitentă este în funcțiune. În acest fel, circulația devine mult mai fluentă în zonă, iar conducătorii auto vor putea evita cozile formate de tirurile care merg spre vamă”, a anunțat Primăria Oradea, prin comunicat.

Potrivit administraţiei locale, circulaţia va deveni mai fluentă în zonă, iar şoferii vor putea să ocolească cozile formate de tirurile care vor merge spre vamă.

Cu toate că municipalitatea a modernizat anul trecut tronsonul de drum aferent trecerii la nivel cu calea ferată din strada Uzinelor, pentru că trecerea nu era modernizată, traficul era îngreunat, fiecare conducător auto trebuind să se asigure înainte de trecerea peste calea ferată.

”Acest lucru a creat blocaje dese în zonă", se arată în comunicat.

Contractul de lucrări pentru modernizarea şi semaforizarea trecerii din strada Uzinelor a fost semnată la sfârşitul lunii august între SNCFR (Sucursalei Regionale de Căi Ferate) Cluj şi firma Abed Nego.

Valoarea contractului de lucrări a fost  de 485.990 lei (fără TVA). „Având în vedere că lucrările se fac în beneficiul municipiului Oradea și al locuitorilor săi, Primăria Oradea a suportat valoarea investiției pe taxă de racord”

Lucrările de amenajare a trecerii de nivel cu calea ferată au fost finalizate la doi ani după ce Consiliul Local Oradea a aprobat această investiție. Aprobările, avizele și formalitățile impuse de SNCFR au durat mai bine de un an și jumătate.

Șantierul efectiv a fost deschis în luna august și s-a întins de-a lungul a patru luni.