Centrul Oradiei se transformă încet într-un muzeu în aer liber. Lucrările de reabilitare a casei Róth din strada Vasile Alecsandri au fost finalizate la începutul acestei săptămâni.

Reprezentativ pentru stilul secession orădean, imobilul proiectat de arhitectul Mende Valér și construit în anul 1912 se află în continuarea Palatului Moskovits și dispune de trei etaje şi mansardă.

Lucrările au fost executate de firma Conpila şi au implicat printre altele reparații ale tencuielilor exterioare, repararea și finisarea ancadramentelor, reabilitarea acoperișului, repararea jgheaburilor și burlanelor, repararea ferestrelor și a porții de acces după modelul original, desfacerea cablurilor montate de pe fațade şi demontarea signalisticii urmând a se finaliza refacerea calcanului.

Investiţia, în valoare de 205.500 lei a fost derulată prin Programul Multianual pentru Reabilitare Faţade şi a durat un an.

...urmează casa Kolozsváry

Programul de reabilitare faţade va continua cu reabilitarea casei Kolozsváry din strada Iosif Vulcan. Ordinul de începere a lucrărilor care vor fi executate tot de firma Conpila pentru suma de 320.600 lei a fost dat la începutul lunii iunie.

Lucrările vor dura 12 luni şi vor cuprinde printre altele desfacerea tencuielilor exterioare degradate la pereți și la soclu, aplicarea tencuielilor de renovare la cele două fațade dinspre străzile Republicii și Iosif Vulcan, reabilitarea acoperișului și a celor două calcane precum şi montarea jgheaburilor și a burlanelor.