Patru echipaje de pompieri intervin, luni seară, pentru stingerea unui incendiu violent izbucnit la acoperişul unei vile de pe strada Sofiei din Oradea.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, apelul la 112 a fost dat în jurul orei 20.40, iar când militarii au ajuns la locul indicat, flăcările ardeau violent la acoperişul imobilului.

Se pare că în această casă nu locuia nimeni, fiind încă în construcţie, dar în pericol a fost o familie care locuieşte în casa vecină, care are chiar acoperişul comun cu vila afectată de incendiu.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, iar pompierii militari au reuşit să localizeze incendiul, astfel încât focul să nu se extindă. Conform informaţiilor disponibile în jurul orei 21.20, ei continuă să acţioneze pentru stingerea incendiului.

Cert este că pagubele, cel puţin la partea superioară a imobilului afectat, vor fi însemnate.

La locul intervenţiei s-au mai deplasat şi un echipaj cu autoscară, respectiv echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, dar intervenţia lor nu a fost necesară.

UPDATE:

Potrivit unui comunicat transmis marţi de ISU Crişana, incendiul a fost stins în mai puţin de o oră, dar pompierii au rămas la faţa locului până la ora 22, pentru a se asigura că focul nu va reizbucni.

"Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de un coș de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile", se arată în comunicat.

Flăcările au distrus acoperişul întins pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi şi tavanul din rigips dintre mansardă şi pod. De asemenea, s-au degradat elemente de mobilier care se aflau în camerele de la mansardă.

Video: Dan Bureția