Constructorii au început săptămâna aceasta montarea schelelor în vederea reabilitării clădirii Primăriei.

Construiesc schelele

La 20 de ani după ultima reabilitare, realizată în timpul mandatului fostului primar Mihai Sturza, palatul administrativ al Oradiei intră în reparaţii.

"Constructorii au adus materialele şi au început de miercuri montarea schelelor pe porţiunea de faţadă a turnului Primăriei. Lucrările vor începe de săptămâna viitoare", a declarat Mircea Oaie, şeful Direcţiei Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente.

Pentru a izola zona de şantier, muncitorii au întins o bandă de avertizare de la clădirea farmaciei din vecinătate până la intrarea în sediul Poliţiei Locale, înjumătăţind suprafaţa de trotuar rămasă trecătorilor.

Investiţie de 14,8 milioane lei

Lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei vor fi executate de firma Euras din Satu Mare pentru suma de 14,8 milioane lei în termen de 18 luni.

Investiţia vizează reabilitarea acoperişului clădirii, a faţadelor şi turnului palatului administrativ. În interiorul clădirii, constructorii vor face mai multe lucrări de reamenajare a spaţiilor dinspre Piaţa Unirii.

De asemenea, va fi reabilitată scara de onoare de la intrare cu cele trei rampe, coridorul principal de la etajul I situat între biroul primarului şi biroul viceprimarului Florin Birta.

Investiţia presupune şi readucerea la forma iniţială a Sălii "Traian Moşoiu", inclusiv consolidarea tavanului, reabilitarea sălii "Rimanoczy Kalman" împreună cu anticamera acesteia, respectiv reabilitarea biroului primarului şi a consilierilor acestuia.

Clădirea Primăriei a fost ridicată în perioada 1902-1903 cu destinaţie de sediu administrativ al oraşului. Imobilul are o suprafaţă de 5.500 metri pătraţi şi o suprafaţă construită de 1.137 metri pătraţi.