Instituţia Arhitectului Şef asigură începând de această săptămână acces gratuit pentru arhitecţi, proiectanţi şi simpli orădeni la date în format vector postate pe propria platformă.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, doritorii pot descărca date în format vector (de tip mdb, dxf  şi shapefile) în coordonate stereo ’70 de pe pagina de internet a Instituţiei Arhitectului Şef, la secţiunea Download.

"Înainte, toate aceste date puteau fi obţinute doar pe pe baza înregistrării unei cereri şi contra cost. Acum aceste informaţii digitale pot fi descărcate online şi gratuit, acest lucru însemnând o simplificare a părţii birocratice a muncii structurilor din compartimentul de urbanism şi un prim pas pentru o mai mare trasparenţă a informaţiilor", a declarat arhitectul şef al oraşului, Radu Fortiş (foto).

Specialiştii şi orădenii interesaţi pot descărca descărca fişiere în format MDB, fişiere în format DXF sau fişiere în format SHAPE (ESRI) cu informaţii despre limita administrativă şi cea a intravilanului oraşului, precum şi străzile aprobate prin Hotărâre de Consiliu Local, a căror listă este actualizată permanent.