Terenul viran din perimetrul delimitat de străzile Dimitrie Pompeiu, Henri Coandă şi Calea Aradului, de lângă Imprimeria de Vest, va deveni parcare. În şedinţa Consiliului Local de joi, aleşii orădenilor au aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiţiei.

"În prezent, curtea interioară a blocurilor de pe străzile Dimitrie Pompeiu, Henri Coandă şi Calea Aradului nu este amenajată corespunzător, fapt pentru care s-a propus amenajarea de locuri de parcare, alei şi accese, în vederea îmbunătăţirii situaţiei în această zonă", se arată într-un comunicat transmis de Primărie.

La finalul lucrărilor, aici vor fi 65 de locuri de parcare şi accese auto în lungime de 300 metri. De asemenea, se va realiza o reţea de canalizare lungă de 141 metri, iar întreg perimetrul va fi iluminat.

Valoarea totală a investiţiei este de 950.031 lei (inclusiv TVA), iar durata de realizare a lucrării este de cinci luni, din care trei luni sunt destinate execuţiei propriu-zise. Banii vor fi plătiţi din bugetul Primăriei.