Consiliul Local a aprobat vineri, cu unanimitate de voturi, încheierea de către Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea a unui act de constituire a unui drept de superficie a firmei Sogefi Suspensions Eastern Europe SRL asupra suprafeţei de 9,4 hectare din Parcul Industrial Eurobusiness I, teren răscumpărat de municipalitate de la firma Emerson.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de ADLO, francezii de la Sogefi Suspensions vor să investească pe acest amplasament 50 milioane euro, într-o secţie de producţie de arcuri pentru industria automotive.

"Această investiţie este condiţionată de aprobarea solicitării privind accesarea unui ajutor de stat din partea statului român şi este rezultatul unei negocieri directe, reprezentând pentru ADLO cea mai mare investiţie din ultimii 5 ani", se menţionează în comunicat.

Contractul privind investiţia a fost semnat de cele două părţi în cursul zilei de vineri şi urmează ca în perioada următoare compania să îşi depună dosarul pentru obţinerea ajutorului de stat.

Sogefi Suspensions Eastern Europe SRL activează în domeniul automotive şi, dacă va veni la Oradea, va crea peste 200 de locuri de muncă.