Proiectul european privind sprijinirea comunităţilor defavorizate din zona Gutenberg prinde contur.

Primarul Ilie Bolojan a semnat la sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti contractul de finanţare pentru o investiţie în valoare de 7,4 milioane lei în construirea unui centru de zi pentru copiii provenind din comunităţile marginalizate şi modernizarea străzilor Arabilor, Ion Buşiţia şi Thomas Mann.

Proiectul "Regenerare fizică, economică şi socială a comunităţii defavorizate din zona Gutenberg, Municipiul Oradea" a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020.

"Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea regenerării fizice, economice şi sociale a comunităţii marginalizate din zona Gutenberg, în vederea promovării coeziunii sociale şi asigurarea de servicii sociale de calitate, prin crearea unui centru de zi pentru copiii proveniţi din comunităţi marginalizate şi modernizarea străzilor adiacente", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Centrul de zi - aflat deocamdată în stadiu de proiect - urmează să fie construit pe un teren situat în curtea şcolii Ioan Slavici din strada Calea Clujului şi a Grădiniţei 51. Lucrările de proiectare şi execuţie a centrului urmează să fie scoase la licitaţie.

De asemenea, municipalitatea a demarat licitaţia pentru modernizarea străzilor Arabilor, Ion Buşiţia şi Thomas Mann.

Termenul de predare a lucrărilor va fi de 45 de zile pentru finalizarea proiectului şi trei luni pentru execuţie.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 7,44 milioane lei. Contribuţia beneficiarului în proiect se ridică la circa 200.000 lei şi reprezintă cofinanţarea proprie de 2% şi cheltuielile neeligibile.