Două străzi din cartierul Ioşia, Coriolan Hora şi Piaţa Bobâlnei, sunt în curs de modernizare, au anunţat reprezentanţii Primăriei. Investiţia se ridică la circa 4,4 milioane lei, fără TVA. Pe strada Coriolan Hora executantul lucrării este asocierea formată din SC Drumuri Orăşeneşti şi SC Edildrum Construct. 

Lungimea străzii Coriolan Hora este de 2.366 m, întregul traseu al străzii fiind alcătuit din 8 aliniamente şi 92 de accese la imobile.

"Până în acest moment au fost executate următoarele lucrări: săpături în proporţie de 15%, o parte din borduri şi o parte din lucrările la partea de canalizare. În prezent se efectuează săpături, se aşterne stratul de piatră spartă, se montează borduri şi se lucrează la partea de canalizare pluvială", se arată într-un comunicat transmis vineri de Primărie.

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este luna martie 2020, iar valoarea contractului de lucrări este de 3.803.579,72 lei fără TVA.

De asemenea, în paralel, se lucrează la modernizarea străzii Piaţa Bobâlnei, lucrările fiind preluate de asocierea formată din SC Drumuri Bihor (lider asociere), SC Proexco (asociat proiectant) şi SC Drum Asfalt (asociat). 

"Până în acest moment au fost realizare următoarele lucrări: săpături la partea carsosabilă pe cele trei bretele ale străzii, aşternere strat de balast pe toate cele trei bretele şi montarea de borduri la carosabil în proporţie de 30%. În prezent se lucrează la compactarea stratului de balast şi la montarea de borduri pe cele trei bretele", au precizat reprezentanţii municipalităţii.

Preţul contractului de lucrări este de 575.930, 65 lei fără TVA, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor fiind 22 august 2019.

Strada Piaţa Bobâlnei şi strada Coriolan Hora sunt printre ultimele străzi care se modernizează în Cartierul Ioşia, restul străzilor fiind deja asfaltate, se mai precizează în comunicatul Primăriei.