Consiliul Local a aprobat, joi, cu unanimitate de voturi indicatorii tehnico - economici pentru investiţii în valoare de 3,8 milioane euro în reţele de termoficare şi înlocuirea a cinci puncte termice cu centrale la nivel de imobil.

Oradea plăteşte 15%

Lucrările de 18,3 milioane lei ar urma să fie finanţate prin programul Termoficare 2019 – 2027, prin care contribuţia municipalităţii este de 15%, diferenţa de 85% urmând să fie suportată de la bugetul de stat.

Lista investiţiilor este deschisă de modernizarea magistralei 2 în zona Cicero – Piaţa Cetăţii şi desfiinţarea PT 806 şi PT 810, care alimentează consumatorii de pe străzile Cicero, Bulevardul Dimitrie Cantemir, Arieşului, Anatole France şi Piaţa Emanuil Gojdu.

Lucrările ar urma să se ridice la 7,5 milioane lei şi să aibă un termen de finalizare de 8 luni.

La fel, municipalitatea vizează reabilitarea reţelelor din strada Libertăţii, pe porţiunea delimitată de străzile Iosif Vulcan şi Parcul Traian. Lucrările, cu un termen de execuţie de 4 luni, sunt estimate la 4,4 milioane lei.

Se desfiinţează punctul termic...

Printre investiţiile programate se mai numără lucrările de dezafectare a Punctului Termic 413 care alimentează consumatori din zona străzilor Calea Republicii, Mihai Eminescu şi Parcul Traian. Acesta ar urma să fie înlocuit cu mai multe mini puncte termice la nivel de imobil care ar urma să fie amenajate în termen de patru luni în baza unei investiţii de 3,8 milioane lei.

O lucrare similară vizează dezafectarea Punctului Termic 722 şi înlocuirea lui cu centrale la nivel de imobil, investiţie de 1,4 milioane lei de care ar urma să beneficieze locuitorii de pe strada Calea Republicii, pe tronsonul delimitat de străzile Aurel Lazăr şi Roman Ciorogariu.

Aceeaşi soartă o va avea şi Punctul Termic 850, care alimentează birourile şi halele OTL din strada Atelierelor, precum şi mai multe clădiri din zonă. Lucrările, în valoare de 1,2 milioane lei, ar urma să fie finalizate în termen de 6 luni.